Az ötödik felismerés 1/1

A misztikusok üzenete

terem2

Mind többen élnek át transzcendens tudatállapotot. Az ötödik felismerés arra ösztönöz, hogy tapasztaljuk meg a világmindenség nagyságát és azt, hogy egyek vagyunk vele. Ez nagy előrelépést hoz a megértésben, még a jövőbe is bepillanthatunk. A transzcendens állapotban az idő, a tér, a természet törvényei mind mellékessé válnak, az ember békét és szeretetet érez – azt, hogy igazán hazaérkezett. A mindenség megadja mindazt, amire szükségünk van, ha erre nyitottak vagyunk. A huszadik század változásai abban rejlenek, hogy az emberiség evolúciója mostantól tudatos folyamat.

Ebben a korszakban egyre ezekről az állapotokról – mostantól közvetlen tapasztalatra van szükségünk.

Irányítás helyett alkotás. Ha intuíciónk által rákapcsolódunk az univerzális energiára, az elvezet bennünket abba az állapotba, amikor a hatalom helyett az alkotás lesz fontos. Az ötödik felismerés megoldja a hatalmi harc kérdését. A spirituális energiára mind többen kapcsolódnak, ezáltal egymással is kapcsolódnak. Ez a folyamat eleinte zökkenőkkel jár, míg meg nem tanuljuk ezt a létezési módot.

Megadás, behódolás – ez a kulcs, mely megnyitja az ajtót az egyetemes összehangolódás felé. Amikor a régi tudatunk meghal és az új lehetőségekre nyitottan születik újjá ez az a pillanat, amikor világossá válik minden, elérjük a „csúcspontot”.

Feladatunk, hogy apránként nyíljunk meg a végső állapot felé a teljesség egységét elérve. Meg kell tanulnunk tudatosan feltöltődni az energiával, mert ez az energia hozza létre a véletleneket, a véletlenek segítenek állandósítani az elért szintet.

Fokozni a rezgést

Az energiaforrással való kapcsolatunkat fejleszthetjük, ha nyitottak maradunk, használjuk szépérzékünket és tudatosan figyelünk a feltöltődés folyamatára. A természet hatalmas, eleven energiájával való kapcsolat sokat segít abban, hogy magasabb rezgésszintre emelkedjünk. Egyes helyek hatékonyabban emelik az energiaszintet, attól függően, hogy energiánk „mintája” mannyire illik bele a hely energiarendszerébe.

A lejövetel

Az ötödik felismerés az univerzális kapcsolatban rejlő lehetőségeket és okokat, melyek miatt nem tudjuk megteremteni vagy fenntartani ezt a kapcsolatot.

Amikor a főhősünk lejön, a hegyről jelképezi, hogy ismét belép a konfliktusok világába. Meg kell tanulni a szárnyalást az újonnan megtapasztalt energiafolyamatban. Mások lecsapolhatják energiáinkat, kétségeket ébreszthetnek bennünk önmagunk iránt.

terem3

Azonosulni a mindenséggel

A hegytetőn szerzett élmény eufórikus érzés volt, mintha kapcsolatban lett volna mindennel, ami fantasztikus biztonságérzetet adott. Szeretet minden iránt, ami létezik, hasonló a halál közeli élményekhez, melyekben tudatára ébrednek a Teremtő létezésének, mely benne van minden létező dologban.

A szeretet univerzális energiájának elfogadása

Az ember nem utasíthatja magát, hogy szeressen valamit. Az ember beengedi önmagába a szeretetet.  Megfelelő állapotba kell hozni a tudatunkat, pl. azzal, hogy felidézzük milyen volt a szeretet a múltban és megpróbáljuk ismét átélni. Így sikerülhet elsajátítani a nyitottságot, a mindenséghez fűződő kapcsolatot, a szépség átélését és az energiával való feltöltekezés érzését.

Amikor pl. egy fára fordítjuk figyelmünket, gyönyörködünk benne nem erőltetjük a szeretet érzését, nem belőlünk árad a fa felé, hanem miáltal megnyitottuk magunkat a mindenség energiájának, így megcsapolva azt továbbítjuk. Ha nyitottak vagyunk, akkor tudjuk fogadni az energiát, a véletleneket – az univerzális intelligencia minden ajándékát.

Kis lépésenként kapcsolódni az energiához

Kétségeinket, ítélkezési hajlamainkat feladva mind közelebb jutunk az energia szinten tartásához.

Minél közelebb jutunk a megvilágosodáshoz, annál gyakrabban tapasztaljuk fejlődésünk tanújeleit. Lehet, hogy évekig tart, mire lerakjuk az alapokat, de aztán hirtelen több területen is nagyot ugrunk előre. Lehet, hogy egyesek éveken át érlelik az elhatározást, mielőtt megtennék az első lépést, de az egyes lépések közötti idő egyre rövidül majd.

Felgyorsult növekedésed azt jelenti, hogy új mélyebb kapcsolatot teremtesz a felsőbbrendű Éneddel. Ez olykor azzal jár, hogy megszabadulsz a régi beidegződésektől. Gyakran megtörténik, hogy amikor előrelépsz, felszínre a beidegződés, amely mostanáig visszahúzott. Ne a külső körülményeket hibáztasd, ha rossz a közérzeted; tekints önmagadba, és kérdezd meg: milyen előítélet vagy tévhit mutatkozik meg ebben? Kérd meg a felsőbbrendű Énedet: adjon útmutatást arra nézve, hogyan engedheted el magadtól ezt a beidegződést.

Az emelkedett állapot gyakran szertefoszlik, ha normális tudatállapotban lévőkkel kerülünk kapcsolatba, vagy ha visszatérünk a versengéssel teli világba. Ám ha visszazuhanunk is a normálisnak tekintett tudatállapotunkba, a misztikus élmény mindörökre megváltoztatja saját korlátainkról vélt nézeteinket.

Van már tapasztalatunk egy másfajta létezési módról, ami segít majd, amikor újra el akarjuk érni ezt a tudatformát.

A szeretet a világ jobbítása érdekében végzett emberi tevékenység. Az evolúció munkáját igazán akkor segíthetjük, ha önmagunk érdekében teremtjük meg a kapcsolatot az univerzális energiával. Ennek az érzésnek a birtokában magasabb rezgésszinten létezünk, következésképpen alkalmasabbak vagyunk arra, hogy betöltsük rendeltetésünket. Ha a többi emberrel ezen a szinten rezonálunk, automatikusan változtatjuk meg a világ képét.

Egyenként úgy mozdíthatjuk elő a az evolúció folyamatát, ha feltöltjük önmagunkat energiával, a véletlenek nyomán továbbhaladunk, ismét feltöltekezünk, majd ismét továbbhaladunk.

 

(P-FCs)

Hozzászólás