Intuíció és intuitív tudás

lélek3

Veled is előfordult már, hogy eszedbe jutott egy rég látott ismerős és a következő sarkon pedig belebotlottál az illetőbe? Mindenkiben létezik az intuíció képessége, amellyel előre megérezhetünk eseményeket, megtudhatunk rejtett összefüggéseket. A kérdés az, mire jó és hogyan segít életünk kiteljesítésében?

Talán veled is előfordult már, hogy eszedbe jutott egy rég látott ismerős és a következő sarkon pedig belebotlottál az illetőbe. Vagy éppen megérezted, hogy egy adott helyen és időben ott kell lenned, mert valami fontos dolog fog veled történni. S úgy is történt… Ilyenkor a lényed egy mélyebb része lépett működésbe, és segített a nem anyagi valóság megnyilvánulását észrevenni. A köznyelv ezt hívja intuíciónak, a hagyományos tudomány pedig érzéken túli érzékelésnek (ESP – extra sensory percepcion) nevezi, bár nem igazán tud vele mit kezdeni a hagyományos anyagelvű megközelítés keretei között. Potenciálisan mindenkiben létezik ez a képesség, mely mindig is megragadta az emberek fantáziáját. Valószínűleg azért, mert ösztönösen ráéreztek, hogy az igazán fontos dolgok kivétel nélkül a fizikai érzékszervek számára elérhetetlen valóságtartományból származnak, ahová csak az intuíció és az intuitív tudás segítségével jöhet létre a bepillantás, ami mindig különleges lehetőségeket rejtett. A kérdés: miként fordíthatod ezt saját életed kiteljesítésére?

Talán észrevetted már, hogy az életed áramlatának alakulása két fő dimenzióban halad. Az egyik a látható, felfogható, megérthető, míg a másik a rejtett, felfoghatatlan és megérthetetlen. A látható világot elméddel, döntéseiddel és cselekedeteiddel közvetlenül is befolyásolni tudod. Ez az anyagi világ, ahol azok a hétköznapi események zajlanak, melyekben megvannak a választási lehetőségeid, például hol dolgozz, mihez kezdj a szabadidőddel, vagy éppen kivel töltsd el azt. Sorolhatnánk még a példákat, de a lényeg, hogy itt egy logikus, értelmezhető ok-okozati viszonyrendszer működik, melyet már jól ismersz, és a racionális logikával fel is tudsz fogni.
Ezen túl pedig ott vannak azok az események, melyek „csak úgy megtörténnek” veled, és mégis alapvetően képesek megváltoztatni életed alakulását (sokszor mélyebben, mint szeretnéd és remélni mernéd). Nevezzük ezt most a felfoghatatlannak, mivel a hagyományos gondolkodásmóddal nem igazán érthetők azok az összefüggések, melyek létrehozzák a látható világban megjelenő „véletleneket”. Ez a dimenzió már a kvantumvilág összefüggései szerint működik, ahol a hagyományos logika és érzékelés már nem alkalmazható, azonban egy lazább, nyitottabb elmeműködés elsajátításával ráérezhetsz az itt zajló folyamatokra, s így akár fel is használhatod céljaid, vágyaid elérésére.

Az emberiség történetében már az ősidők óta voltak iskolák, technikák és módszerek, melyek ezeket az anyagon túlmutató elveket, dimenziókat kutatták. Ezek vizsgálati irányai mindig az Élet alapvető kérdéseihez kapcsolódtak, mint az Ember létezésének értelme, jelentősége az Univerzum célja, vagy a Valóság különböző szintjeinek mibenléte, s összefüggései. Ezen kérdések megválaszolására nagyon sokféle út és rendszer jött létre, de egyben mindegyik egyetértett: az ébredés, a tudatosság és az önismeret fontosságában. Azt vallották, ha megismered önmagad (a mikrokozmoszt), akkor megkapod a választ az Univerzum (a makrokozmosz) titkára is, mivel az ott él minden sejtedben, és a működési elveik is megegyeznek.
Ennek magyarázata, hogy a „külső” anyagi világ nem más, mint a „belső” lényed tükröződése. Természetesen az önismeret kérdését nem szűkítették le, az időbe ágyazott személyiség szokásainak megismerésére, hanem az emberi lény létezésének mélyebb értelmét, s összefüggéseit értették alatta. Az önismeretnek, mintegy „mellékterméke” az intuitív tudás, amikor egységben érzékeled a világ jelenségeit, és ráérzel az energiáknak és információmintáknak azon finom változásaira, melyek az anyagi világot létrehozzák.

Az intuitív tudás segít megérteni a látható világ egyik alapelvét: a polaritás törvényét. Ha felhasználod ezt a saját életed vonatkozásában, akkor felismered, hogy bármilyen „probléma” jelenik meg az életedben, arra mindig megjelenik a megoldás is. Benned, a lényedben megbújva. Ezt azonban majdnem lehetetlen észrevenni az elme által dominált tudatállapotban.

Valószínűleg megtapasztaltad már azt a helyzetet, amikor napokon esetleg heteken keresztül nem tudtad egy zavaró, elmédet teljesen lekötő problémára megtalálni a megoldást. S amikor teljesen megfeledkeztél róla, s ellazult állapotban (meditáció, pihenés, vagy bármi más hatására)a válasz egyszerűen csak megjelent a tudatodban. Az addig is ott volt, egyszerűen a megoldásra irányuló erőfeszítés miatt az elméd nem látta „a fától az erdőt”. Ilyen esetben meg kell tanulni elkülönülni az adott helyzettől, s mintegy „külső szemlélőként” figyelni a helyzetet. Létezik egy ősi módszer (melyre a Kvantum-Tükör működése is épül), mely sokat segíthet ebben, melyet az éber Figyelem kialakításának nevez a kvantumszemlélet. Ez segít hozzá ahhoz a tudatállapot kialakításához, melyben képes vagy érzékelni a világot alkotó energia és információtenger legfinomabb rezdüléseit, legyen szó önmagadról vagy egy másik személyről.

Ugyanis a „kvantum összefonódás állapotában” potenciálisan mindig össze vagy kapcsolva a Forrással, amelyben minden létezik (például a probléma, és annak megoldása), egyszerűen csak tudatossá kell válni mindkét pólus létezésére. Az éber Figyelem képességének kialakítása és használata ezt az érzékelést fejleszti ki benned, amikor képes vagy érzékelni azokat a folyamatokat, melyek még nem manifesztálódtak teljes mértékben az anyagi világban. Ez az Intuíció, s ennek alapján történő felfogás pedig az intuitív tudás, ami sokkal hatékonyabb megoldásokat kínál életed kihívásaira, mintha önmagában csak a racionális logikára hagyatkoznál.

Hozzászólás