Gyógyulj!

Szeresd önmagadat, ezáltal másokat is szeretni kezdesz! Kerüld a kritika alkalmazását magaddal és másokkal szemben is!
Ha beszélgetsz magaddal, másokkal, dicsérettel kezdj!
Óvd magad és mások önbecsülését.
Ne magadról, másokról beszélj, hanem a tevékenység eredményéről.
A jövőre koncentrál, a célra, és arra, amit annak eléréséért tenned kell.

 

gyogy
Énképed magja az önbecsülés. Vagyis, hogy mennyire tudod szeretni önmagadat. Ebben nagymértékben visszatarthat a kudarctól való félelmed. Ilyenkor tedd fel magadnak a kérdést „a legrosszabb végkifejlet rosszabb lehet e jelenlegi helyzetednél, állapotodnál”?
Akarod tudni a sikered legmélyebb titkait? Feltárom neked.
– Folyamatosan gondoskodj önbecsülésed növeléséről, táplálásáról! Ne engedd, hogy bárki, vagy akár saját magad ismét lerombolhassa!
– Igyekezz olyan dolgokat cselekedni, ami önmagadról, önmagadért, az életed teljessé tételére irányul! Fogadd el és szeresd önmagadat, ezáltal jól, mi több, előbb-utóbb csodálatosan fogod érezni magadat! Eleinte magad is meglepődsz, hogy semmi okod nincs – régi beidegződéseid szerint – az örömre, boldogságra, még is meg tudod azt élni. Mivel egyre jobban érzed magad, egyre nagyobb „teljesítményre” leszel képes, „sikereid” felismerése által.
Lelki törvényszerűségek:
– Tudatalatti tevékenység törvénye: Bármit ültetsz a tudatalattidban, az azonnal azon kezd munkálkodni, hogy azt realizálja, beteljesítse. Minden tettedet, szándékodat az Énképedben lévő mintákkal szinkronizálja. Minden új „mag” ismét Énképed részévé válik. Ismereteid, viselkedésed, cselekedeteid összhangba kerül kialakult Énképeddel. Ezért nem mindegy mit „vetsz”, mit „programozol” újra és újra.
– A koncentráció törvénye: Ez a törvény önmagában elengedő ahhoz, hogy sorsodat irányítsa. Minden, amin sokat gondolkodsz – energiával táplálod – növekedni fog. Valóságod részévé, önvalóddá válik. Gondolj inkább jó dolgokra – a megvalósulás határain belül -, mint félelmeidre. Mivel gondolataid (is) energiák, a „jó” dolgok táplálására alakíts ki egy vibráló energiamezőt. A többit rábízhatod az Univerzum törvényeire. Nem biztos, hogy akkor és ugyanolyan formában fog megérkezni a válasz, ahogy és amikorra várod. A megfelelő helyen, időben és összefüggésben azonban bizton megkapod. A következő törvény bemutatja, hogyan is tedd mindezt.
– A helyettesítés törvénye: Az előzőekben már tárgyaltuk, hogy a tudat egyszerre csak egy dologgal tud foglalkozni és igen lassú is a tudatalattihoz képest. Használd ki ezt a lehetőséget. Amennyiben megjelenik egy negatív gondolat – félelem, aggódás -, „üsd ki” egy pozitívval! Mivel az agy nem légüres tér, sosem maradhat üresen, adj neki egy pozitív képet, amin „dolgozhat”! Ha következetesen – állandó, lankadatlan figyelemmel – végzed a behelyettesítést egy-egy „vágygondolattal”, félelmeid csökkennek. Lassan-lassan el is tűnnek. Amennyiben szükségleteid (vágyaid) megvalósulását látod gondolataidban, egyre kevesebb időd lesz félni, aggódni.

’A gazdag még gazdagabb, a szegény még szegényebb lesz!”

 

Bádonyi András

  1. Tiszteletem ! Csodálatos ! Valóban így működik ! Mondom , mivel mindkét oldalát átéltem , tapasztaltam s tapasztalom ma is ! Ez esetben valóban életre kelnek a “BIBLIA” ismert szavai ! Hálásan Köszönöm !

Hozzászólás