Az első felismerés

A kritikus tömeg: az életünket formáló véletlenek

feli

Olykor egy-egy véletlen eset meglep felvillanyoz, nem is sejtjük, hogy ezek nem ok nélkül történnek. Egy pillanatra kapcsolatba kerülünk a rejtelemmel, melyet nem tudunk megragadni, tovaillan.

Kell, hogy értelme legyen az életnek és a bekövetkező kozmikus egybeeséseknek.

A véletlenek célja, hogy előre hajtsanak bennünket a sorsunk a kiteljesedése felé. Hatására elevenebbnek érezzük magunkat, mintha valami vagy valaki a nagy egész részeként mozgatná a szálakat.

Ahogy egyre többen ismerik fel, hogy a világmindenség miként irányítja az egyes emberek életét, egyre könnyebb lesz az emberi lét valós lényegével azonosulni. Az elme és szív zárt kapuit kell kitárni.

Mik is a véletlenek?

„Ha feismerjük, mennyire fontosak a véletlenek életünk alakításában, ezzel felébresztjük magunkban az ősi ösztönt: az ébren várakozó, nyugodt vadászét, aki a zsákmány felbukkanásáért imádkozik” /Carl Jung/

Az ember élete tele van véletlen találkozásokkal, fontos bekezdéseknél kinyíló könyvekkel, összeakadó tekintetekkel és ezek következményeivel.

Tudatosítani a véletlenek valóságát (melyek irányítják a földi létünket) felismerni a jelentésüket, üzenetüket – ez az első lépés a tudatos, gyorsabb evolúció felé.

Hányszor mondtad életedben: „Épp most gondoltam rád!” A megjelenése hozott valamilyen üzenetet neked, gondoltál ilyenkor arra , hogy köszönöm de jó, hogy épp most, épp így…….

Az ember a sok apró véletlen fölött hajlamos elsiklani, a szerencsének tulajdonítani, ha ezeket mélyebben megvizsgálod látni fogod, hogy sok pici apró véletlenek vezetnek el az életed nagy dolgaihoz.

Pár éve mindkét kezem eltörött egy autó baleset során, az életem várakozó állásponton volt („rossz” gondolataim voltak, nem a helyes irányba mutatott amit addig gondoltam, tettem) és ez kellett ahhoz, hogy a helyes irányba kanyarodjak.

A gyógytornászom a barátnőm lett és az ő személyének köszönhetően találtam meg a helyes ösvényt. (P-FCs)

Szinkronisztikus események akkor fordulnak elő, amikor a legnagyobb szükségünk van rá. A változékonyság, a bizonytalanság, a káosz állapota növeli a véletlen szerepét. Ismerős az érzés: A belső nyugtalanságod jele annak, hogy készülődik valami – „ Valami történni fog érzem!”

A véletlenek leginkább akkor bukkannak fel, amikor a legfogékonyabb várakozó állapotban vagyunk.

A magas érzelmi töltés és az eleven képzelet segít az életünkbe emelni, azt amire vágyunk.

A véletlen felülemelkedik az ésszerűségen, a szándékokon, rejtelmes néha vicces.

Amikor találkozol valakivel gondold át, hogy van e valami jelentősége, a hetedik érzékedre támaszkodj ha nem nyilvánvaló a mondani való, mert sokszor fontos lehet.

Pl.: Valamilyen téma nagyon felkelti az érdeklődésed és olvasol ezt-azt, (de mivel ez nem elég a tovább lépéshez) de kevésnek érzed. Találkozol egy ismerősöddel, aki ebben otthonosabban mozog hosszabb ideje foglalkozik már a témával.

Ami ilyen apró véletlennek tűnik lehet, hogy ez fog a nagyobb céljaid elérésében segíteni. Lehet, hogy a témakörben, amibe beleástad magad fontos részévé válik az életednek és lehet, hogy mások életének is segítséget nyújthat.

  • Tudatosítsd magadban, hogy az életednek célja van, és az események okkal történnek.
  • Életed minden eseményének keresd meg a jelentését.
  • Ismerd fel: a nyugtalanságban megnyilvánuló energia annak a jele, hogy változásra, mélyebb tudatosságra van szükséged. Figyelj a tested jelzésire. (pl.: megeszel egy bolti, csomagolt jó sok adalék anyaggal teli rakás „szemetet” és nem tudod miért érzed, hogy nincs energiád, levert, fáradt vagy…?)
  • Ismerd fel, hogy amire figyelmet fordítasz, az kitágul, kiterjed.
  • Vedd észre a jelzést, ha szükségét érzed, hogy beszélj valakivel, aki segíthet időszerű kérdéseid megválaszolásában. Mit vettél ma észre?
  • Bízz a folyamatban. Úgy élj, hogy engedd magad vezetni, erőszakkal ne törj a célok felé. Légy tudatában annak, hogy így vagy úgy de mindenképpen teljesíted, azokat a célokat, amelyekért itt vagy.
  • A szinkronisztikus jeleket írd le, ha úgy könnyebben átlátod.

Rá fogunk ébredni, hogy több dolog történik, mint az mi gondoltuk.

A mindennapok megszokott tevékenységei mögött felfedezhetjük a TEREMTŐ (ezt a kifejezést jobban szeretem) mindent elsöprő, csodálatos rejtelmes erejét, amelyek üzeneteket hordoznak és bizonyos irányba terelnek bennünket.

„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”

„Jobb lett volna, ha ugyanabban az időben jössz. (…) Ha, teszem azt, délután négykor érkezel, már három órakor elkezdek boldog lenni. Amint halad az idő, egyre boldogabb leszek. Négy órakor már izgulok és nyugtalankodom; felfedezem a boldogság árát! De ha meghatározatlan időben, bármikor jössz, sohasem fogom tudni, melyik órában öltöztessem ünneplőbe a szívemet… „

„Látod ott azt a búzatáblát? Én nem eszem kenyeret. Nincs a búzára semmi szükségem. Nekem egy búzatábláról nem jut eszembe semmi. Tudod, milyen szomorú ez? De neked olyan szép aranyhajad van. Ha megszelídítesz, milyen nagyszerű lenne! Akkor az aranyos búzáról rád gondolhatnék. És hogy szeretném a búzában a szél susogását… „ /Antoine de Saint-Exupery/

  1. Nos ! Azt hiszem, hogy most már “bátran” leírhatom , hogy erre az oldalra (is) a TEREMTŐ irányított !
    Meggyőződésem lett, hogy véletlenek pedig nincsenek !
    Minden “OK”,-l történik életünkben a fejlődésünk érdekében !
    Nagyon – nagy tisztelettel és szeretettel : Beregszásziné (Ircsi)

  2. Csaba Székely Pajor

    Köszönöm a lehetőséget, hogy ide tévedhettem! 🙂

Hozzászólás