A nyolcadik felismerés 1/1

Az interperszonális etika: a kapcsolatok új távlatai

A hatalmi drámák elemzése

multidimenzionc3a1lislc3a9ny

Hogy szabadulhatok meg a hatalmi drámámtól?

Tudatosítsd viselkedésedet. A beidegződéstől való megszabadulás első lépése az, hogy világossá váljék, milyen hatalmi drámát gyakoroltál be gyerekkorodban.

Stressz alatt állsz, szorongsz, milyen leszel?

Bosszús, türelmetlen, dühös? Riadalmat keltesz az emberekben, vagy uralkodsz rajtuk? (megfélemlítő)

Gyanakvóvá válsz? Úgy érzed, a többi ember nem figyel rád eléggé? Csipkelődsz, érvelsz, faggatózol? (vallató)

Távolságot tartasz, megközelíthetetlennek mutatkozol? Kerülöd a nyílt helyzeteket, mert akkor ki kell adnod magad, attól tartasz, hogy ítéletet alkotnak rólad? (zárkózott)

Mindig panaszkodsz? A problémákon lovagolsz, abban a reményben, hogy a többiek majd segítségedre sietnek? (szegény én)

Tudatosítsd, melyik típust vonzod magadhoz. Ne igazodj többé mások drámáihoz. Figyeld meg a napi kommunikációd és szállj ki a játszmákból.

Ha megfélemlítővel találkozol, figyeld meg, mikor jelentkezik benned a harag vagy a sértett igazságérzet. Milyen lépést kell tenned a saját életed érdekében? Figyelj a saját védekező megnyilvánulásaidra. Ezek jelzik, hogy a szegény én állapotba kerültél, így próbálsz energiát zsarolni a megfélemlítőtől.

Vallató van az életedben? Elrejted érzéseidet, nem mondod el az igazságot valamivel kapcsolatban. Hogyan szerzel energiát ettől az embertől? Azt akarod elérni, hogy ő vegyen valamit észre veled kapcsolatban, amit nem akarsz kimondani.

Valaki zárkózott az életedben? Hozzáférhetetlennek, távolságtartónak, kiismerhetetlennek látod? Azt veszed észre, hogy állandóan Vele foglalkozol, az ő tettein, gondolatain jár az eszed? Lehet, hogy azért mutatja magad talányosnak, nehogy bekebelezd, ahogy gyerekkorában a szülei.

Ne feledd: Reakcióid gyermekkori bizonytalanságaidban gyökerezik.

Teremts kapcsolatot a testeddel: vedd észre, ha megfagysz a bírálat vagy a vallatás hatására. A merevség, a hidegség, a félelemérzés igazolja, hogy versenyben állsz az energiáért, és felborult az egyensúlyod.

A dráma megnevezése

Minden dráma az energia megszerzésre irányuló, rejtett stratégia. Az energiáért folytatott leplezett küzdelem nem folytatódhat tovább, ha napvilágra kerül.  Az igazság mindig hat, utána a partner kénytelen nyíltan, álságok nélkül viselkedni.

igazs

A dráma nevén nevezése, felfedi a kapcsolat valódi jellegét. A dráma megnevezése azt jelenti, hogy képes vagy észrevenni, hogy hatalmi harc van kibontakozóban, és ennek hatására érzed magad lehengerelve, megdermesztve, elerőtlenedve. A dráma megnevezése annyit jelent, hogy felismered az igazi érzéseidet, és lépéseket teszel a felszabadulás érdekében. Vedd észre, ha épp meg akarsz valakit győzni, ha mentegetőzöl, ha fenyegetve, ha bűnösnek érzed magad. Ilyenkor valaki téged akar felelőssé tenni a saját bajaiért. Ha tehetetlen, cselekvésképtelen, zavarodott vagy, hatalmi harcba keveredtél. Már a felismerés, a tudatosítás is lehetővé teszi a választást: folytatod vagy átalakítod?

Lehet, hogy nem tudod nevén nevezni a drámát, heves érzelmek, félelem hatására. A lényeg, hogy napvilágra kerüljön az igazság. Mindig sugározz szeretetet, megértést és bízz benne, hogy tudod, mikor kell megszólalnod.

Megfélemlítőkkel:

Miért vagy olyan dühös?

Úgy veszem észre, hogy meg akarsz ijeszteni.

Vallatókkal:

Szimpatikus vagy, de ha veled vagyok, mintha folyton vizsgáznék.

Valami más is zavar bennem ezen az egy dolgon kívül?

Zárkózottakkal:

Úgy veszem észre bezárkóztál, visszahúzódtál.

Mi az oka? Mit érzel?

Szegény énekkel:

Mintha engem tennél felelőssé azért, ami elromlott az életedben.

Lehet, hogy nem szándékosan teszed, de úgy érzem, bűntudatot akarsz bennem kelteni.

Ne légy zavarban, épp a megrögzött minta változtatásán munkálkodsz. Lehet, hogy elsőre nem sikerül kezelned ezt az energiát. Keresd meg az igazságot a nyilvánvaló mögött. Nézz a dráma mögé, tekintsd az igazi embert. Az első felismerésből tudjuk mindenki, akivel csak találkozunk, üzenetet hordoz számunkra és mi neki. Ha megrekedünk az energiáért folytatott meddő harc szintjén, elszalasztjuk az üzenetet. A dráma megnevezését követően, előítéletek nélkül kell az illetőre tekintenünk, és önszántunkból kell neki energiát adni, hogy ő is fogadni tudja és visszasugározza nekünk az energiát.

Tükörképek. Próbáld meg kívülről szemlélni a hatalmi drámát, melynek szereplője vagy. Nézd magatokat tárgyilagosan, amennyire csak tudod. Mennyire hasonlít ellenfeled a szüleid valamelyikére? Mennyire hasonlít reakciód a gyerekkorihoz? Engedd, hogy a helyzet tanítson, ne formálj ítéletet az eseményekkel kapcsolatban.

Az szokott másokban zavarni, amit önmagunkban kellene megváltoztatni.

Mire tanít engem ez a hatalmi dráma? Mi az, amit most kell megtanulnom?

Magamra veszek-e olyan dolgokat, amelyek nem személyesen rólam szólnak?

Igyekszem-e előnyt szerezni, ha partneremben gyöngeséget fedezek fel?

Tudj továbbállni, ha azt látod, hogy megakadtál. A szegény én bele tud ragadni a megfélemlítővel vagy a vallatóval folytatott drámába, magyarázkodik, védekezik. Mihelyt feladod az energia megszerzésére alkalmazott régi módszereid, képes leszel kilépni a drámából, akármilyen nagy a kísértés, hogy folytasd a győzködést.

A megfélemlítők a győzelemmel járó adrenalin hullámot szerethetik annyira, hogy beleragadjanak.

A vallatókat saját igazuk illúziója tarthatja fogva.

A zárkózottak el akarják leplezni félelmeiket, kétségeiket, zavarodottságukat.

Mire tanítanak a drámák?

dart197

A szüleinkhez fűződő kapcsolatunk tükröződik egyéb kapcsolatainkban.

Minden helyzetnek üzenete van.

A test, jelzéseket ad.

Senki nem hal bele, ha kimondja az igazat.

Lehet segítséget kérni.

A látókör szélesíthető.

Fejlődés, nem pedig tökéletesség

élet

Az élet, utazás önmagunkat és a többieket is olyannak fogadjuk el amilyenek. Amikor csak lehetőséged van rá, teremtsd meg önmagadban a békés egység állapotát.

Néhány percig összpontosíts a lélegzésedre.

Légy oly nyugodt és mozdulatlan, amennyire csak tudsz. Tölts el párpercet egyedül.

Szabadítsd fel a tudatod.

Kérj útmutatást, bármilyen formában.

Sugározz szeretetet. Vedd körül önmagad és a többieket fénnyel.

A félelemmel teli gondolatokat add át a fénynek.

Képzeld el, hogy mi az, amit akarsz, a vágyaidnak megfelelő következményt.

Az embernek mindig van választási lehetősége, több féle képen dönthet.

Ha sikerült megnyugodnod, emlékezz vissza azokra a jelekre, melyeket a félelem előtt kaptál. Mindig érkeznek segítő szándékú üzenetek.

Amikor félelmet érzel, figyelmed irányítsd a legmagasabb célodra. Képzeld el magad szépséggel övezve, azokkal az emberekkel, akikkel lenni szeretnél.

Lemondani az irányításról

Ha küszködsz, túlhajtod magad valamely cél érdekében, akkor nem követed az univerzális folyamatot. Amikor csüggedt, szomorú vagy, tedd fel a kérdést: Miért vagyok itt, épp most, épp ebben a helyzetben? Mi történik most az életemben? Tölts el egy kis időt, nyugalomban önmagaddal, engedd el a szorongást, mondj le az irányításról.

“Az univerzum vállalja, hogy kijavítja helyettünk a hibákat.” /Coelho/

„Életünk gondjainak megoldásában az jelenti a legnagyobb akadályt, hogy úgy kezeljük őket, mintha rajtunk kívül álló dolgok lennének. Az igazság viszont az, hogy minden probléma a tudatállapotunk külső megnyilvánulása. Ha tudatunk tiszta és nyugodt, a gondok eltűnnek”

/Arnold Patent/

Néha szükséges a kitartás az élet dolgai közben fölmerülő nehézségek megoldásához, de ha úgy érzed, vesztes csatában harcolsz, akkor valami nincs rendben. Ilyen esetekben hagyj fel azzal, amit csinálsz. Engedd el. Egy ideig ne csinálj semmit, engedd meg magadnak, hogy egyenlőre ne tudd a választ. Legtöbb, amit tehetsz, összekapcsolódsz a körülötted lévő szépséggel, hogy nyitottá válj a véletlenek üzeneteire.

tudat

Mi a hiányzó darab életed kirakós játékában?

Ha bekapcsolódtál a folyamatba, ez azt jelenti, hogy mindig megkapod azt, amire a következő lépés megtételéhez szükséged van. Tartsd fenn a kapcsolatot, reményeiddel, álmaiddal, szükségleteiddel, ezáltal segíted a lehetőségek kialakulását.

Számodra mi az, ami jelenleg a legnagyobb gondot jelenti? Határozd meg pontosan. Fogalmazz meg egy kérdést, ami segít a probléma megoldásában. Képzeld el, hogy a probléma ott van tudatod előterében a homlokod előtt – és azonnal kaphatsz jelet vagy üzenetet.

Álomvizsgálat

Az álom: belső élet, melyet nem korlátoz, sem idő, sem tér, sem mérték.

Legtöbbször csak zavaros emlékeink vannak ébredés után. Olykor valami csodálatos érzés marad bennünk, öröm, szeretet vagy esetleg rettegés, a veszteség érzése. A szinkonicitáshoz hasonlóan, ezek is üzeneteket hordoznak, ha mélyükre tekintünk.

Gondolataink, ábrándozásaink, álmaink intuitív segítséget hoznak számunkra, elmondják, hogy mi hiányzik az életünkből.

kagaya_001

Az álom, mint üzenethozó

Az álmot össze kell hasonlítanunk életünk történetével. Tegyük fel a kérdést: Ha újra élhetnénk az álmot, mit tennénk? Ahelyett, hogy elemezzük az álmot, hasonlítsuk össze az élet valóságos eseményeivel.

Tudatosítanunk kell, hogy mindvégig a véletlenek vezetnek bennünket küldetésünk, életkérdéseink megválaszolása felé. Minden nap gyarapodást hoz, mert kisebb jelentőségű kérdések nyomán, megértéseink köre egyre tágul. Helyes kérdések feltevésével, a válaszok is megérkeznek. Minden szinkronicitás, járjon bármekkora gyarapodással is, spirituális fejlődésünk folyamata ez: kérdés, válasz, új kérdés.

A szinkronisztikus válaszok sokféle forrásból származhatnak: álmokból, ábrándokból, intuitív gondolatokból, leggyakrabban pedig a többi embertől, akik üzeneteket hoznak nekünk.

aa

“Mindennél fontosabb, hogy munkánkat, hajlamainkat és életütemünket egyeztessük a természet nagy és örök ritmusával. A hold járása, a szelek fordulása, a nap forrósága, az éjszaka áramai, mindez alakítja személyes sorsunkat, keddi vagy szerdai életrendünket is: az ember hallja, nagyon messziről, az intéseket és figyelmeztetéseket, a világmindenség óvó-igazító zörejeit… Egyszerre kell élni a nappal, a holddal,” /Mária Sándor/

Az evolúció üteme felgyorsul, ahogy az emberek a többiekkel való kommunikációban új módon használják az energiát. Mivel a véletleneket mások hozzák el nekünk, a nyolcadik felismerés megmutatja, hogy ezeket a találkozásokat hogyan tökéletesíthetjük, annak érdekében, hogy az információ hatékonyabban jussanak el egyik embertől a másikig. Elsajátítjuk, hogyan tehetjük kapcsolatainkat tudatosabbá, személyes evolúciónk és a következő nemzedék számára. Gyermekeink evolúciója is felgyorsul, hisz tökéletesebb, teljesebb emberré válunk. Sokféle kapcsolatról lesz szó, szerelmi, szülő-gyermek, és csoportok dinamikájáról is.

Nyolcadik felismerés főbb pontjai:

Üzenetek továbbítása-fogadása, illetve az energia kisugárzással való segítségnyújtása. Ha rendszeresen adunk egymásnak energiát, elkerüljük az energiáért folyó versengést.

Mindenki, akivel találkozunk, üzenete van számunkra.

Spirituális fejlődésünk során tudatos csoportokba szerveződünk; e csoportokban kölcsönösen magasabb rezgésszintre vagy tudatállapotba emelhetjük egymást. Magasabb rendű bölcsességhez és gyógyításhoz jutunk.

A szerelem hátráltatja fejlődésünket, ha univerzális energia helyett pótszerként használjuk.

A szerelmi függőség gyökerei az ellenkező nemű szülőnkhöz fűződő, kellően fel nem dolgozott kapcsolatig nyúlik vissza.

A másik nemmel való plátói kapcsolat segíthet befogadni ezt az energiát, segít kiteljesedni.

Ha az adó és a fogadó áramlása teljes körré válik, hozzájuthatunk az univerzális energiához, s ez által elkerülhetjük, hogy uralkodni akarjunk társunkon.

Fontos, hogy kellő időt fordítsunk a világmindenséggel összekapcsolódó csatornák működtetésére.

Fejlődésünk érdekében fel kell ismernünk és meg kell változtatnunk a másokhoz fűződő kodependens viszonyunkat.                                                                                         (A kodependens ember nagyon könnyen függővé válik egy másik személytől. Ebben a kapcsolatfüggő kodependenciában a függő személy annyira beleolvad a másik emberbe, hogy szinte már vele azonosul – önazonossága összemosódik a másikéval. Élete kizárólag a másik körül forog, a másik személye és problémái minden figyelmét lekötik.)

A spirituális fejlődés megköveteli, hogy segítsünk gyermekeinket a teljes integrálódásban, hogy állandó figyelmet, szeretetet tapasztaljanak. Ezzel tesszük lehetővé, hogy kapcsolatot létesítsenek a mindenség energiájával.

????????????????????????????????

 

(P-FCs)

Hozzászólás